U derbiju Luža slavila svoje Lastovce…Omladinac – Jadran 2:1

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Stjepan Jurica

LASTOVO - Omladinac je u derbiju ostvario i petu pobjedu u isto toliko nastupa i zadržao vodeće mjesto na tablici 2.ŽNL.Ovaj put bili su bolji od starih rivala iz Smokvice,koji su do sada imali stopostotni učinak u prvenstvu te im nanijeli prvi prvenstveni poraz.

 Oba takmaca su pružila igru za veći rang takmičenja,ali su domaći bili za nijansu bolji i zasluženo su nakon utakmice proslavili pobjedu. Utakmica je bila dosta tvrda,u kojoj su gosti u početku imali inicijativu,i dobru prigodu koju nisu iskoristili. Domaći odgovaraju kombinatornom igrom ''do noge''i polako preuzimaju inicijativu. U 29.minuti,danas vrlo dobri I.Jurica udarcem iz blizine dovodi domaće u vodstvo,uz oduševljenje u publici. Radost domaćih je kratko trajala i gosti poravnavaju rezultat u 31.minuti nakon prekida i ubacivanja lopte s desne strane kada Antonio Pecotić iz blizine glavom matira nemoćnog
Marija Anticu,što je bio rezultat s kojim se išlo na odmor. U drugom poluvremenu se nastavilo sa istim tempom i dosta dobrom obostranom igrom,u kojoj su domaći pas igrom i igrom do noge ipak u ovom dijelu utakmice bili bolji i u 52.minuti preko Kristijana Simića koji je prizemnim udarcem svladao nemoćnog Prižmića,dolaze do zasluženog vodstva.
Do kraja smo gledali rezultatski neizvjesnu utakmicu,gdje su i jedni i drugi imali prigode za promjenu rezultata,ali to je bio i konačan ishod utakmice. Kod gostiju se osjetilo neigranje  kapetana Stipišića,dok je kod domaćih Parlov na poziciji
stopera, vrlo dobro zamijenio standardnog L.Lešića koji je zbog ozljede prepona posvemu sudeći izgubljen za ovaj dio prvenstva.
Sudačka trojka na čelu sa M.Zukićem,dobro je,uz manje greške koje nisu utjecale na rezultat, odsudila ovu dosta zahtjevnu utakmicu.

LASTOVO-Igralište ''Luža''.Gledatelja 70.''Omladinac'':''Jadran'' 2:1 (1:1).Sudac Mersad Zukić,pomoćnici Zoran Mašković i Josip Gudelj.
Strijelci: I.Jurica u 29.i Simić u 52.za domaće,a A.Pecotić u 31.minuti za goste.
OMLADINAC:Mario Antica(od 46.M.Rešić)Genzić,Jurica,Parlov,Barbić,Vranjić,Žarković ,
(od 77.Masimo Antica),L.Katić,Simić,(od 89.Trojković) ,Šarić i Peša (od 72.A.Pavličević)
JADRAN:Prižmić,Salečić,Kinđerski,Tomašić,Šain,Borovina(od 85.I.Pecotić),Tomić,
P.Pecotić,Laus (od 46.Kunjašić), Salečić i A.Pecotić

                                                                                                      STJEPAN JURICA