BŠK “Zmaj” pobjednik 19. Memorijalnog turnira ‘Želimir Žanetić’

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Dinko Oreb

BLATO – BŠK “Zmaj” zasluženi je pobjednik tradicionalnog 19. po redu Memorijalnog nogometnog turnira mlađih kadeta“Želimir Žanetić”,odigranog u spomen na dugogodišnjeg igrača i kapetana blatskog “Zmaja” Želimira Žanetićakoji je kao pričuvni redarstvenik stradao 1991. godine kod Slanoga od srbočetničkih agresora.

Rezultati turnira:

  1. Polufinale: Hajduk 1932. – Zmaj = 0:5 (0:3)
  2. Polufinale: Žrnovo – Jadran = 4:0 (3:0)

  FINALE: Zmaj – Žrnovo = 6:1 (3:1)

 

Po završetku turnira uslijedilo je svečano proglašenje pobjednika i podjela prigodnih pokala. Tako je Dean Žanetić(sin pok. Želimira) uručio kapetanu “Zmaja” Jakovu Protićupobjednički pokal za osvojeno prvo mjesto na turniru, a u ime organizatora i domaćina Denis Andrijićpokal najuspješnijem strijelcu turnira Matiji Šeparoviću(“Zmaj”).

Zajedničko druženje nastavljeno je u pansionu “Lipa” uz tradicionalni ručak i čašćenje.

Početku turnira prethodila je komemoracija u mjesnom groblju Svetog križa u Blatu, kojom prigodom su predstavnici Općine Blato, obitelji Žanetić, nogometnih klubova, Policijske postaje Korčula i HVIDR-e Korčula-Lastovo položili vijence i zapalili svijeće ispred velikog spomen križa u spomen na Želimira Žanetića.

Inače, organizator turnira bio je BŠK “Zmaj”, a pokrovitelji Općina Blato, MUP RH-PP Korčula, HVIDR-a Korčula-Lastovo i Nogometni centar Korčula–Lastovo.

 

   Tekst i foto u Galeriji : Dinko Oreb

 

Na slikama: - Pobjednički pokal u rukama kapetana Zmaja

                    - Kadeti Zmaja, pobjednici turnira

                    - Najbolji strijelac turnira Matija Šeparović