Orebić se počastio u Kominu, Slaven slavio u Veloj Luci za pet od pet , Grku bod kod kuće, Žrnovcima malo falilo…

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Nenad Kosović

DUBROVNIK – Slaven je nastavio svoj sjajan niz u 1.ŽNL-i Dubrovačko- neretvanskoj. Prošli su i Močni laz , pobijeđen je velolučki Hajduk 1932. Poveli su 'Lučani' , no kasnije je Slaven potpuno preokrenuo rezultat i postigao petu uzastopnu pobjedu , pa uz maksimalni učinak sada gleda ostale sa vrha ljestvice .

 Za  domaće strijelac je bio Hrvoje Gugić, a minut prije kraja poluvremena izjednačio je Josip Papić, dok je u drugom dijelu pobjedonosni gol za momčad iz Grude djelo Admira Bijedić.

U Kominu Orebić 'ispekao' pobjedu tri minuta prije kraja protiv domaćeg Gusara . Strijlac je bio Mateo Vodopić, prva je to gostujući pobjeda,  ukupno treća  'kapetana'  za njihov deveti bod  u ovogodišnjem prvenstvu.

U Potomju pak gosti Maestral  iz Krvavca su prvi poveli preko Darka Jerkovića , no Potomjani su kasnije izjednačili opet golom iz 'slobodnjaka' Sandra Salacana.  Drugu utakmicu za redom za Grk je završila remijem za  već osmi njihov bod. Dobar učinak nema dvojbe,  dvije pobjede, dva remija i jedan poraz.. A sjećate li se možda koliko je Grk  imao bodova u prošlom prvenstvu…?!?

Žrnovci su pak minimalno poraženi u Metkoviću protiv ONK -a … A kako je bilo krenulo, 3:0 u poluvremenu i puno neiskorištenih prilika domaćih, mirisalo je na katastrofu… No u drugom dijelu Žrnovci su se sabrali pa gotovo i došli do izjednačenja. Strijelci za Metkovce bili su Josip Šiljeg dva puta , te Nedo Ereš, dok su za momčad Frana Skokandića mrežu tresli Tomi Prižmić i Nikola Žalac.

U ostalim utakmicama:  Konavljanin – Dubrovnik 1919  1:1, Župa dubrovačka – Croatia 2:3

Na ljestvici vodi Slaven sa 15 , slijedi Maestral sa 10, te Konavljanin, Orebić sa 9 , Grk sa 8 bodova itd... Velolučki Hajduk ima 6 , a Žrnovo je na predzadnjem mjestu sa 3 osvojena boda.

 

 

 

Mateo Vodopić ( plavi dres)  pobjedonosni gol u Kominu                               Foto: NK Orebić blog