Nedjeljko Kaleb: Hvala svima u Blatu! Zaželio sam se kuće i Metkovića…

Kategorija: Nogomet Kreirano: 14 Srpanj 2014 Objavljeno: 14 Srpanj 2014
Napisao/la Nenad Kosović

BLATO - Nakon pune četiri sezone Nedjeljko Kaleb više ne stanuje u Blatu. Stasiti Metkovac oprostio se od suigrača i vratio u Metković, odakle je u 2010.g. i stigao…

- Iskreno malo sam se zasitio odvojenosti, zaželio se Metkovića, kuće i obitelji. Proveo sam četiri prelijepe i zaista nezaboravne sezone u Zmaju, za klub i mjesto uvijek će me vezati lijepa sijećanja u svemu. 

Zahvaljujem i svima, kako mojim dojučerašnjim suigračima na travnjaku, tako stručnom stožeru i kancelariji, a posebno veliki pozdrav Red Dragonsima. Želim BŠK Zmaj svako dobro i ubuduće – rekao nam je ne zaboravljajući ni Metkovca Antu Volarevića, nekadašnjeg suigrača u BŠK Zmaj i donedavnog uspješnog trenera Neretve koji ga je i doveo na Korčulu.

   Uz kapetana Prižmića i Petra Sardelića, Kaleb je 'posljednji Mohikanac' iz one Zmajevog garde koja je 2010.g. krenula u tada prvu trećeligašku sezonu. Pouzdan i beskompromisan borac na teren, Nedo je u crvenom dresu uvijek davao sve od sebe, a usprkos tome što je po vokaciji obrambeni igrač nadavao se i - golova. One kup i prijateljske nismo brojali, u 113 prvenstvenih zapisnika  sa brojem 23 na leđima upisao je jednako toliko i golova. Znao je zabiti i matičnoj Neretvi, s kojom je pak utanačio povratak i gdje će, kaže, jednako tako nastojati pružiti najviše što može.

 - Neretva je iz svojih vlastitih redova sada dobila mladog trenera. Darko Zeljić okupio je Iza Vage uglavnom domaće momke. Mlade i jako kvalitetne, očekujem možda i bolji plasman od ovosezonskog 6.mjesta – rekao nam je na kraju.

Priznao je pritom da će mu biti pomalo čudno igrati na Zlinjama i biti na suprotnoj strani od one za koju navijaju uvijek pune tribine u Blatu i Red Dragonsi…

Mi smo pak sigurni da će na konto pošteno odrađenog 'minulog rad' od njih  biti uvijek dočekan čvrstim stiskom ruke i velikim pljeskom !

Tekst: Nenad Kosović

Foto: Kristina Šeparović