Finilo je ! Ne i za Jadran LP… Orebić prvi 'markopolist', Grku i Hajduku opet porazi, 'raspad' kod Omladinca

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Nenad Kosović

 

DUBROVNIK – Završila je natjecateljska sezona 2013/14 u 1. Županijskoj nogometnoj ligi DNŽ-e. Prvak je Jadran LP to već dugo vremena  i 'vrapci na grani znaju' , drugi je  pak najveći hit  lige Maestral iz Krvavca . A da  vodeći na kraju ne bude 'neretvanski trecet' već samo 'neretvanski duet' pobrinuo se jučerašnjom pobjedom Orebić u izravnoj borbi za 3.mjesto protiv  ONK Metković. Sedam golova vidjeli su gledatelji na Trstenici ,  pet u mreži gostiju koji su usput rečeno , na poluvremenu imali vodstvo.. Bio je to dan Matea Vodopića koji je uvalio tri gola i sa 20 postignutih golova  osigurao titulu najboljeg strijelca lige , te suigrača mu Ante Kordića koji je postigao dva gola.

Još u petak velolučki Hajduk je zaključio sezonu novim porazom u gostima , ovaj put protiv Dubrovnika na Lapadu. Neuvjerljive igre u zadnje vrijeme , posebice u gostima te iznenađujući domaći poraz protiv Potomjana, bacili su Velolučane, inače jesenske doprvake konačno na 9.mjesto. Obzirom na potencijal momčadi i jako dobru organizaciju kluba bez dvojbe to  slovi kao - neuspjeh…

Slično Velolučanima na proljeće su prošli i Lastovci. Bili su hiti jeseni, no u zadnjim doživjeli su nekoliko teških poraza, u što spada i današnji na Luži protiv Slavena. 'Lansiralo' ih je to  pri samo dno ljestvice, kojeg , ako ne računamo , odustalog SOŠK-a gotovo cijelo vrijeme drži Grk iz Potomja. Nakon što su u prošlom kolu iznenadili Hajduka na Močnom Lazu i nakon sedam mjeseci ostvarili pobjedu, nogometaši Grka danas su se nažalost opet vratili starim navika – porazima…Na Haštriću je u zadnjem kolu od njih bila bolja Croatia iz Gabrila, a jedini gol,za Potomjane djelo je najstarijeg igrača lige Matka Čepa .

U Župi pak šest golova, tri na svakoj strani u srazu između domaćina i Jadrana LP. U ovom zadnjem kolu slobodni su biliGusar i Maestral.

Zavjesa je dakle spuštena, Jadran LP je uvjerljivi prvak koji će u uskoro u kvalifikacijama pokušati ostvariti povratak u 3. HNL-jug. Kako će pak izgledati nova sezona , hoće li svi ovosezonski klubovi biti sudionici iduće, hoće li im se možda Žrnovo kao prvak 2.ŽNL-e pridružiti, vidjeti ćemo tamo krajem ljeta, odnosno početkom jeseni kada je po običaju zakazan početak nove sezone nogometnog loptanja među županijskim prvoligašima.  

Rezultati zadnjeg 26. kola :

Grk – Croatia 1:2, Omladinac – Slaven 1:6, Orebić – ONK Metković 5:2, Dubrovnik 1919 – Hajduk 1932   2:0, Župa dbk – Jadran LP 3:3 .

Konačni redoslijed:

1. Jadran Luka Ploče 59 , 2. Maestral 41, 3. Orebić 36, 4. Croatia 34 , 5. Gusar 34 6. ONK Metković 34  7. Dubrovnik 1919. 33  8. Župa dubrovačka 32 , 9. Hajduk 1932  32 ), 10. Slaven 27), 11. Omladinac 22 , 12. Grk (oduzet jedan bod) 11  13. SOŠK  10 /12 utakmica  .