Kadeti NK Žrnovo prvaci skupine: Protivnicima nisu dali 'ni grama' prilike!

Kategorija: Nogomet
Napisao/la Nenad Kosović

ŽRNOVO – 'Ograda' uz korčulansku 'magistralu' na Ruskovićima ove se sezone dobrano tresla… Ne samo od auta i kamiona, već i zadovoljstvo navijača Nogometnog kluba 'Žrnovo ito  ne samo radi seniorske titule prvaka u 2.ŽNL-i, već i u one na kojoj i počiva žrnovsko 'nogometno sutra'.  Njihova uzrasna  kategorije U-12, po uzoru na seniore također je osvojila  titulu ovogodišnjem natjecanju za područje Korčula, Pelješac i Lastovo.

' Jesenski dio završili smo kao drugi na tablici, pretrpjevši dva poraza  od BŠK Zmaj i velolučkog Hajduka 1932. Za titulu trebale su nam u proljetnom dijelu pobjede u svim utakmicama i to smo ostvarili! U izravnim  okršajima sa onim najjačim, BŠK Zmaj i sa Hajdukom 1932 odigrali smo najbolje i obje utakmice pobijedili sa 3:0 i pritom im nismo dali 'ni grama' prilike i na kraju smo uvjerljivo osvojili prvo mjesto.  Marljivo smo trenirali i to nam se isplatilo -  riječi su Nikše Skokandića trenera malih 'dugouhih'. Generacija je to koja već sada pokazuje da je iznimno talentirana i da bi, nastavili sa dosadašnjim radom i u višim kategorijama mogla također napraviti puno toga dobroga…

U njihovim redovima je i prvi strijelac natjecanja Nikola Čepo sa 16 postignutih golova, te Filip Mažurana član Selekcije Dubrovačko neretvanske županije u kategoriji U-12. Među dječacima Žrnova posebna je priča jedna djevojčica, mala Mirna Vukas, koja je standardna igračica njihove početne postave !

Kao pobjednike ove skupine Žrnovske 'klince' sada očekuju i dvije finalne utakmice protiv pobjednika dubrovačke skupine NKNA Libertas za ukupnog županijskog pobjednika.

 

Za U-12 momčad NK Žrnovo su igrali:

Ivan Đivanović, Baldo Murtić, Hrvoje Pažin, Mihael Dobrić, Mirna Vukas, Roko Ožić Bašić, Toni Skokandić, Mislav Kondenar, Vito Andrijić, Filip Mažurana, Nikola Čepo, Dominik Đula, Ante Šale, Nikola Ivanković, Anton Jeričević, Ivo Milat.

 

U-12 NK Žrnovo                                                                                                  Foto: N.Kosović