MILANOV PEHAR OPET OTIŠAO NA NERETVU Sada 'nizvodno', iz Mostara je preselio - u Opuzen!

Kategorija: Mali nogomet Kreirano: 01 Lipanj 2019 Objavljeno: 01 Lipanj 2019
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA -  Drugi godinu za redom  pobjednički pehar Memorijalnog turnira 'Milan Batinović' otišao je na - Neretvu ! Prošle godine pobjednici su bili Veterani Mostara ,a ove godine  Veterani  Opuzena. Upravo te dvije momčadi odigrale su večeras finale u kojem su Opuzenci zasluženo pobijedili branitelje naslova. 

Predvođeni najboljim igračem turnira Joškom Popovićem, nekadašnjim prvi strijelcem 1.HNL- a i nakon Davora Vugrinca i Igora Cvitanovića trećim najboljim u povijesti  najelitnijeg nogometnog razreda Hrvatske stari nogometni majstori iz grada sa lijeve strane Neretve slavili su rezultatom 4:2 .

U kvalitetnoj nogometnoj predstavi na asfaltu 'Ferijalnog'  Mostarci su prvi poveli preko Dodiga, no već do poluvremena Popović je izjednačio . U drugom poluvremenu Opuzen je golom  Mioča, pa još jednim Popovića te potom Franića došao do uvjerljivog vodstva kojeg su prošlogodišnji pobjednici tek u završnici uspjeli ublažiti preko Birkića.

Veterani Opuzena su dakle ponijeli  pobjednički pehar. Uz to što su prikazali najbolju igru treba svakako naglasiti i da su i polufinalnu i finalnu utakmicu odigrali bez zamjena na klupi, jer su im se dva nogometaša prethodno ozlijedila. Uz to su u finalnu utakmicu ušli i sa samo desetak minuta pauze nakon polufinalne! Podsjetimo se Popović i njegovo veteransko malonogometno društvo nedavno su bili pobjednici i Veteranskog turnira u Mostaru na kojem su sudjelovali i Veterani Sv.Antuna. Tada su u finalu Opuzenci bili bolji od Veterana Ploča koji su na ovogodišnjem Milanov turniru pak ispali u natjecanju po skupinama.

U polufinalnim utakmicama Mostar je inače pobijedio Veterane Korčule  rezultatom 1:0.  Dobru su utakmicu odigrali korčulanski veterani, bili su ravnopravni prošlogodišnjim pobjednicima , ali su Mostarci tim jednim golom Dodiga ipak osigurali finale. U drugoj polufinalnoj utakmici Opuzen je pobijedio Konavljanina  3:0  (Franić, Mioč 2)

Pehare za 1. i  2.mjesto kapetanima momačdi predao je Predsjednik  MNK Sv.Antun Darko Tarle.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Joško Popović (Opuzen), najbolji vratar je Vedran Milan (Mostar) , dok je nagradu za najstarijeg igrača dobio 70-godišnji Marko Matić  (Konavljanin).  Njima su  uručene sportske torbe, pokloni tvrtke 'Turbo' čiji je zastupnik Korčulanin Dario Trojan.  .

4.Milanov Memorijal ove je godine okupio šest veteranskih momčadi . Trebalo ih je biti osam, no u zadnji čas otkazali su Veterani Metkovića i Baterije iz Splita.

Utakmice po preliminarnim  skupinama odigrane su  tijekom dana a postignuti su slijedeći rezultati:

Opuzen –Mostar 1:1, Sv.Antun – Konavljanin 3:3, Mostar – Ploče 5.3, Korčula – Konavljanin 1:0, Ploče – Opuzen 1:5

Organizatori i domaćin turnira bio je MNK 'Sveti Antun' iz Korčule.

Naslovnica. Veterani Opuzena - Pobjednici 4. Memorijala Milan Batinović  

Snimio: Nenad Kosović 

USKORO  Foto Galerija sa Finalnog dana turnira