SREĆA NA STRANI LEECA Korčulanski studenti poraženi u polufinalu zagrebačke 'Lige Dubrovčana'

Kategorija: Mali nogomet
Napisao/la Mario Klisura

ZAGREB  - Korčulanski studenti  u Zagrebu  i ove se godine natječu  u  tamošnjoj Malonogometnoj 'Ligi Dubrovčana'. Momčad pod imenom 'Korkyra' je nakon prvog dijela natjecanja  zauzela  2.mjesto sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana momčad SdC. 

Jučer su tako igrali iznimno dramatično  polufinale u kojem su poraženi 2:1 od momčadi 'Leec'  primljenim golom dvanaest sekundi  prije kraja utakmice ! 

Povela je Leeca u 8.min golom Vukića. Nakon toga naši su podignuli ritam utakmice, malo pritisnuli i na otvaranju drugog poluvremena golom Krtolačića u 21.minuti zasluženo došli do izjednačenja na.

 U daljnjem tijeku utakmice bilo je prilika na obje strane. Korčulani su pogodili jednom stativu,  jednom prečku, a s druge strane vratar Korkyre Dorian Topić obranio je nekoliko  neugodnih udaraca protivnika.

Kada je sve već ukazivalo na penale,  Leeca iz polukontre zabija sretno  i spretno gol 12 sekundi  prije kraja i šalje Korčulane u borbu za 3.mjesto.

Šteta sto se na kraju to sve tako završilo, moglo je ići i na  jednu i na drugu stranu, ovaj put nismo imali ni sreće.

Čestitamo momčadi 'Leece' na pobjedi i izrazito korektnoj utakmici. Zahvaljujemo kapetanu Matu Botici što je unatoč ozljedi stisnuo zube i odigrao  utakmicu. 

U drugome polufinalu momčad SdC pobijedila je ekipu Školjkarstva boljim izvođenjem penala.

Idući vikend dakle, za 3.mjesto Korkyra - Školjkartsvo, te finale SdC  -Leeca.

Za Korkyru su igrali :Mate Botica(c), Dominik Skokandić, Dorian Topić, Antonio Marušić, RokoTtarle, Marin Milina, Josip Krtolačić, Andrej  Farac, Marko Vilović, Nikola Biliš, Nikola Šale i Mario Klisura  

Najbolji strijelac 'Korkyre' u ovom natjecanju je Roko Tarle sa 9 postignutih golova, te dijeli četvrto i peto mjesto na Listi najboljih strijelaca lige. Trenutno sa 12 postignutih golova vodeći je Martin Oreč iz momčadi 'Leeca'

Rezultati polufinala:

Leeca - Korkyra 2-1 (Vukić 8', Marković 40' / Krtolačić 21')

SdC -  Školjkarstvo 2-2  (penali 4-3) (Pranjić 12', M Miljanović 38' / Borović 14', Farkaš 30')

Tekst i foto: Mario Klisura