MEMORIJALNI TURNIR 'BOŽO PITAREVIĆ' Tako je to kada imate Sandra...Ston pobjednik

Kategorija: Mali nogomet
Napisao/la Damjan Aljinović

MLJET - Proteklog vikenda je u Saplunari održan 2. memorijalni turnir "Božo Pitarević". Božo Pitarević je bio veliki entuzijasta i zaljubljenik u nogomet te se, njemu u čast, održava memorijalni turnir. Na turniru su sudjelovale 4 momčadiKorita,  Mnk Mljet, Mk Ston i Mnk Putnikovići. 

Prije početka turnira predstavnici momčadi i organizatori su na groblju u Koritima odali počast pokojnom Božu.A uoči samog početka turnira, načelnik Općine Mljet Đivo Market  svečano je otvorio novoizgrađene tribine nakon čega su izvučeni polufinalni parovi. 

U polufinalnim susretima su se sastali Mnk Mljet i Mnk Ston te Korita i Mnk Putnikovići. 

U prvoj utakmici je   Mnk Ston, predvođena Sandrom Salacanom, tek u finišu utakmice slomio otpor mlade momčadi  Mnk Mljet dok  je a Mnk Putnikovići sa lakoćom savladala domaću ekipu Korita.

Utakmica za 3. mjesto je odlučena tek nakon izvođenja kaznenih udaraca kojima je prethodila vrlo zanimljiva utakmica u kojoj je Mnk Mljjt poveo sa 3.0 nakon čega su Korita preokrenula rezultat u svoju korist te povela sa 5;3. međutim,  Mnk Mljet je uspio izjednačiti u samom finišu utakmice te je boljim izvođenjem kaznenih udaraca došao do 3.mjesta.

U utakmici za 1.mjesto ekipa iz Stona je pokazala da je ipak kvalitetnija momčad  od Putnikovića te je zasluženo osvojila pehar za najbolju ekipu.

Sandro Salacan  je svojim igrama "prisilio" organizatore da mu uruče pehare za najboljeg igrača i strijelca dok je za najboljeg vratara proglašen Renato Dabelić iz  MNK Mjet.

Turnir je održan pred stotinjak gledatelja uz pokroviteljstvo Općine Mljet, obitelji Pitarević i Hansal, cafe restorana MS, konobe Lantena i Coca Cole.

Cijeli turnir je odlično sudio Nikola Marković.

 

 

 

 

 

Na slikama:  Zajednička fotografija svih sudionika turnir,  Načelnik otvara nove tribine, predstavnici ekipa na grobu Boža Pitarevića, 

 

Sportski pozdrav sa Mljeta