BORAK OPET SVIMA GORAK ILI... U srijedu izvlačenje parova Prvenstva grada ... Svi rezultati finalnih utakmica zadnjih 11 Prvenstava

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 07 Kolovoz 2018 Objavljeno: 07 Kolovoz 2018
Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA –  'Točno u podne' kultni je  svima dobro znani  vestern iz početka pedesetih koji i fanove Prvenstva grada  Korčule u vaterpolu podsjeća na događaj što  nam predstoji. Iz tog se kultnog filma baš i ne možemo sjetiti  o kojem je danu tjedna bio okršaj, a  kod ove korčulanske fešte od vaterpolo baluna zna da se 'točno u podne' odnosi na srijedu i izvlačenje parova  Prvenstva ... 

Znamo i mjesto  događaja, već uobičajeno je to u studiju  Radio Korčule.  'Naoružani' mikrofonima naći će se  'licem u lice predstavnici Biline, Svetog Nikole, Borka i Starog Grada u onom tradicionalno prvom susretu koji prethodi Prvenstvu. U  malom skučenom prostoru pasti će i prvi 'veliki okršaji '... Naravno riječima i hvalospjevima na vlastiti račun,  ponekad utemeljenim i obično više neutemeljenim. Naravno već uobičajeni je to, dobro znani 'folklor' namijenjen zagrijavanju i nabijanju atmosfere za Prvenstvo. A one puno važnije argumente pokazati će sve četiri momčadi dva dana kasnije u petak i potom u subotu na Kapeka…..

Mi ćemo se i ovaj put osvrnuti i podsjetiti na ono što je bilo zadnjih desetak i kusur godina koliko potpisnik ovih ovih redova i Marko Polo Sport pomno prate, tekstom i 'fotkom'  evidentiraju  događanja koja prethode onom programski zadnjem, ali svim momčadima i njihovim navijačima  prvom cilju -  podizanju pobjedničkog pehara !

Od 2007.g. od kada vodimo podatke treba reći da je  Borak njegovi  vaterpolisti i navijači uvjerljivo najviše puta 'ispijali 'šampanjac'...To je činjenica iza koje stojimo, ono što je prije bilo točno ne znamo, možda i bolje jer bi svatko vjerojatno imao 'svoju priču', vjerojatno i svatko od četiri gradske vaterpolo  momčadi i svoju 'pituru' za bojanje prethodnih događanja i povijesti. Ono što je točno , ono što se slobodno može zapisati i staviti u anale korčulanske 'Fešte od vaterpola' je to da je od spomenute godine ( 2007.g. Prvenstvo je nakon sedam godina obnovljeno) momčad Borka čak 8 puta bila pobjednik ! Od toga zadnjih pet titula otišlo je na njihovu stranu.

U tih 11 odigranih prvenstva uz ukupno 8 'zvjezdica' samo  je još momčadi Biline uspjelo i to tri puta preoteti im primat i biti pobjednik Prvenstva.

Stari Grad i Sveti Nikola još nisu imali priliku osjetiti 'težinu' velikog pobjedničkog pehara. Za utjehu Starom  Gradu stoji da su istom razdoblju četiri puta bili u finalu, a Sveti Nikola niti jednom. A ono što je činjenica i što se ne smije zaobići  da je u svih jedanaest Borak bio u finalu ! 

No kako je statistika skup podataka i brojeva koji često znaju varati to sve skupa opet ne znači puno...Zapravo ništa !

Kao i svake godine svaki od četiri momčadi  ide 'u boj' sa svojom računicom i svojim argumentima i adutima... Ono što je pak  sigurno i svake godine prisutno je da dobrog vaterpola, sjajnog navijanja ulicama Korčule i na tribinama Kapeka neće faliti.  A neće kao i uvijek nedostajati ni dobre zabave i fešte, za svih , za igrače, za navijače, za staro i mlado, za domaće i strane 'furešte'...

Dakle evo pregleda rezultata finalnih utakmica  Prvenstava Grada Korčule odigranih od 2007.g. na ovamo:

 

2007.g….Biline  - Borak 11:10

2008.g....Borak – Biline   8:6

2009.g…Borak – Biline 13:9

2010.g…Borak – Stari Grad 4:2

2011.g...Biline – Borak 12:11

2012.g…Biline – Borak  12:10

2013.g…Stari Grad – Borak  9:12

2o14.g…Borak – Stari Grad 11:6

2015.g…Borak – Stari Grad 10:6

2016.g....Biline – Borak 7:8

2017.g....Biline – Borak 6:10

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                              

                                                                                                                

 

 

 

TV Sport Danas