ZA TAMPERE OZLJEDA JOJ BREME Marija Tolj na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu

Kategorija: Atletika Kreirano: 09 Srpanj 2018 Objavljeno: 09 Srpanj 2018
Napisao/la Nenad Kosović

ZAGREB - Finski Tampere ovaj će tjedan, od utorka do nedjelje biti  domaćin Svjetskog juniorskog prvenstva u atletici. Tamo će pak nastupiti i naša Orebićanka Marija Tolj, zadnjih godina najperspektivnija hrvatska  bacačica diska.

Što očekuje od tog natjecanja pitali smo je jučer uhvativši je u zagrebačkoj Zračnoj luci Dr.Franjo Tuđman neposredno prije ulaska u zrakoplov za Finsku.

'Za mene dugo očekivano i najvažnije natjecanje u dosadašnjoj četiri i po godišnjoj karijeri u kojoj sam doista prolila jako puno znoja i pritom ostvarila zavidne rezultate i osvojila puno zlata među kojima o onaj na  najvrjedniji, na Europskom zimskom bacačkom kupu u Portugalu u mlađe-seniorskoj konkurenciji. Planovi su mi bili veliki, no u životu ne uvijek ide onako kao si planirao, uvijek postoji ono 'ali'. U Finsku nažalost  putujem nakon ozlijede, puknuća mišića desne nadlaktice zbog koje sam tri tjedna pauzirala sa treninzima i zbog čega san naravno ispala iz forme. No bez obzira na to nema predaje, očekujem plasman u Finale, a dalje što Bog da' rekla nam je Marija koja je nedavno ispunila stroge kriterije HOO-a te je uvrštena u drugu kategoriju vrhunskih sportaša Hrvatske.

Po službenim svjetskim juniorskim ljestvicama Marija bi zapravo trebala biti najjača hrvatska uzdanica u Tempereu. Jer onim hicem, prije ozljede, od 57.90 trenutno drži treće mjesto na Svjetskoj juniorskoj ljestvici u bacanju diska.

Svoj prvi nastup Orebićanka sa zagrebačkom adresom i članskom iskaznicom AK Dinamo-Zrinjevca ima već sutra u utorak poslijepodne kada su na redu Kvalifikacije, dok je Finale u bacanju diska u četvrtak navečer.

Hrvatsku juniorsku atletsku reprezentaciju na sjeveru Europe će inače predstavljati šestero atletičara. Pored Marije Tolj tamo će nastupiti Marino Bloudek (8oo m), Sven Cepuš (800 m) , Marko Čeko (skok u dalj) i Sandra Šrut (3000 m za zaprekama)   

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas