SRBIJA ZA POČETAK Najveća prijetnja Hrvatskoj je zapravo što tu utakmicu igra kao prvu ...

Kategorija: Muški rukomet Kreirano: 12 Siječanj 2018 Objavljeno: 12 Siječanj 2018
Napisao/la Ante Bojić

Ovo je zadnje prvenstvo koje se igra 16 reprezentacija, isto tako ovo će biti  prvenstvo jako zanimljivo jer uz  tradicionalne favorite  Hrvatsku, Francusku , Španjolsku i Dansku u igru za medalju će se po meni uključiti  još Njemačka,  Slovenija i Norveška....Skoro svi favoriti već na početku turnira moraju biti  'u formi'  jer važne utakmice igraju se već u  prvom kolo.

Za mene će biti zanimljivo vidjeti da li  Slovenija (bez Dolenca i Gabera) i  Norveška  mogu ponoviti dobre partije i visok plasman sa prošlog Svjetskog prvenstva. Njemačka je promijenila izbornika kojem je ovo prvo ovakvo natjecanje, jer pritom treba razlikovati turnirski  od ligaškog natjecanja . Kao skrivenog favorita za visoko mjesto vidim moju bivšu reprezentaciju Makedoniju.
Zato sto je vodi jedan od najboljih trenera Raul ,inače  trener  Vardara i zato što ima plejadu mladih dobrih igrača plus veteran Kiril Lazarov. A imati će i veliku podršku sa tribina...

Hrvatska ?

 Kao domaćin je favorit,  spoj iskustva, nema mladosti, svi igrači su već osvajali neke od medalja. Biti će zanimljivo vidjeti kako će Lino postaviti igru sa i bez Duvnjaka. Glavno pitanje je i kako njega sačuvati. Pozvan je zato Vori da imamo alternativu na obrani 5:1  koja izgleda kao 3:2:1. Zato su tu i dva srednja Karačić  i  Cindrić, ili dva lijeva vanjska Mandalinić, Mamić , plus Duvnjak. Prema zadnjoj  prijateljskoj utakmici on bi trebao biti lijevi vanjski .
Najveće iznenađenje će biti igra sa sedam  igrača u napadu koja je na prošlom prvenstvu izgledala - očajno... Sad imamo Kopljara koji ima dobar ulaz između 2 i 1 , za razliku od Stepančića  koji je 'šut igrač' i ide prema sredini. Ili će u toj varijanti Karačić ili Cindrić biti ti igrači. Pogotovo kad imamo igrača manje.
Iznenadilo  me je ne postavljanje Marića koji je vrsni golgeter za razliku od  Vorija i pogotovo Muse koji su top obrambeni igrači.Ništa  čudno za Lina je njemu je uvijek obrana, obrana, obrana… A  u napadu imamo Duvnjaka  i Cindru. A ko ne ide ništa onda Mandalinića koji može 'iz ničega  'zabiti gol.

Hrvatska  - Srbija ?
Mislim da je nama  najveća prijetnja  što tu utakmicu sa Srbijom igramo kao - prvu. Jer  prva je uvijek teška. Srbiji je prednost  što dolaze kao autsajderi sa još pokojim ozlijeđenim  igračem... Makar reprezentaciju sa' ludim'  Nenadićem ( 'ludim' jer sam može riješiti utakmicu,  vidio sam ga u poljskoj Wisli, znam kakav je pakleni igrač , a uz to još isa  'topom u ruci' Vujina ne može biti loša. Ipak uvijek im  je do sada nešto nešto falilo.

Iz trenerskog kuta gledano ova utakmica je primjer dvije različite metode pripreme prije prvenstva. Cvetkovićeve koji je to odradio utakmicama , odigravanjem pet prijateljskih u kojima se gubi vrijeme za trening, zbog putovanja.  Igračise  bez obzira  što je prijateljska utakmica  dan prije malo štede na treningu da bi odigrali svježije  i da bi smanjili rizik ozljede.

Drugi promjer je Červarov gdje je pripreme odradio puno na treninzima. puno je posvetio kondiciji i taktičkoj pripremi. Provjereno znam da se treniralo tri puta na  dan. Za očekivati je da ćemo  zbog toga možda na početku biti malo 'tromi' ... Ali kako utakmica bude išla , a  pogotovo koko se  turnir bude odvijao trebali bi biti sve sigurniji.

Veliko iznenađene mi je trener  Srbije koji  dva dana prije prvenstva odigrava dvije utakmice  u  Sloveniji , pa se dan prije prvenstva vozi  desetak sati do Splita, čime riskira ozljede, a i umor igrača od utakmica, pa pakiranja za putovanje, mijenjanja hotela,  kreveta itd.. Kao da mu utakmica protiv Hrvatske nije bitna nego prolaz vidi  i  traži u slijedeće dvije ..!?.
Za nas pak nije samo važna Grupa 'A'…. Sa 'jednim okom' gledamo i Grupu u Poreču s kojom se kasnije križamo.  A 1. kolo donosi prošlogodišnje finale SP-a  Francuska – Norveška .

Uvijek kažem nije važno kako igramo, važno je uzeti šest bodova  iz Splita s kojima bi i nam i polufinale bilo bliže...

Više u tom smjeru o tome ćemo doznati  - već večeras ….

Ante Bojić

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas