REVIJA MLADIH NOGOMETNIH TALENATA Selektivni nogometni turnir u Blatu FOTO

Kategorija: Nogomet Kreirano: 16 Svibanj 2017 Objavljeno: 16 Svibanj 2017
Napisao/la Dinko Oreb

BLATO –Na igralištu Zlinje u Blatu održan je Proljetni selektivni turnir nogometnih centara Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanskog, u kojem je sudjelovalo 60-tak nogometaša rođenih 2004. godine (uzrast mlađi pioniri).

 Voditelji turnira bili su instruktor ŽNS-a Jozo Bebić i koordinator Igor Gudelj, a sudjelovali su igrači iz tri županijska Nogometna centra. Tako su igrače NC Korčula-Lastovo-Pelješac vodili koordinator Igor Gudelj i treneri Edi Oreb (Zmaj – Blato), Sebastijan Marinović i Josip Skender (Hajduk 1932. – Vela Luka) i Toni Borovina (Žrnovo).

 Igrače NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle vodili su koordinator Hasan Kacić (GOŠK – Dubrovnik) i treneri Zvonimir Deranja (Slaven – Gruda) i Frane Loić (Škola nogometa Konavle), dok su igrače NC Metković-Opuzen- Ploče vodili koordinator Darko Cvijanović (Jadran LP – Ploče) i Mate Borovac (Neretva – Metković).

Selektivni turnir odigran je po sistemu svatko sa svakim, a sve utakmice korektno je sudio Zoran Mašković iz Blata. Po završetku turnira instruktor ŽNS-a Jozo Bebić istakao je zadovoljstvo onim što je vidio, te istakao da je ovaj tradicionalni proljetni selektivni turnir u cijelosti bio uspješan. 

'Ovo je rezultat rada iz proteklog selektivnog razdoblja, a koji je započeo još 2015. godine i nastavio se čitave 2016., sve do proljeća 2017. godine. U tom razdoblju u sva tri Nogometna centra odradili smo sveukupno 14 kampova, te smo bili prisutni u svim većim, ali i onim manjim nogometnim sredinama naše županije. Rad u klubovima redovito pratimo, a zadaća koordinatora je da uoče i izdvoje one najtalentiranije koje onda okupljamo u ovakve kampove i kroz odigrane turnire napravimo završnu selekciju. Ovo područje ima nogometnog potencijala i mnogo mladih talentiranih igrača kojima njihovi treneri u klubovima trebaju još više unaprijediti igru i individualnu kvalitetu. Iz svega toga nameće se i naš krajnji cilj, a to je da vidimo kako će ovi talentirani dječaci odgovoriti izazovu na većoj razini. Sada slijedi završni selekcijski turnir Središta Split koji će se održati početkom lipnja u Splitu, a gdje će odabrana selekcija našeg ŽNS-a igrati protiv selekcije Zadarskog ŽNS-a. Nadam se da će opravdati naše povjerenje i pokazati široj nogometnoj javnosti da se i u našoj županiji kvalitetno i stručno radi, i što je takođet vrlo bitno, da pokažu da naši dječaci znaju igrati nogomet'  istakao je na kraju razgovora instruktor Jozo Bebić, te se zahvalio svima na odazivu i doprinosu, a posebno domaćinu BŠK-u „Zmaj“ i koordinatoru Igoru Gudelju na odličnoj organizaciji i lijepom prijemu u Blatu

 

Tekst i foto: Dinko OREB    

  Na slikama:

 

- Selekcija NC Dubrovnik-Župa dubrovačka-Konavle  

 - Selekcija NC Korčula-Lastovo-Pelješac         

-  Selekcija NC Metković-Opuzen-Ploče                                                                 

 - Zajednički snimak sudionika turnira

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas