MADISON PETRIČEVIĆ U četiri discipline četiri zlata i dva puta obarala 11 godina stari rekord New Yorka !

NEW YORK – Doista lijepe 'novitadi' za našu rubriku 'Naši u svijetu'  stižu nam iz dalekog New Yorka…Madison Petričević  koju znamo u Korčuli kao  ljetnu kapekašicu, kćerku našeg Korčulanina Tomi Petričevića i supruge mu Jacqueline ,  postigla je prošli vikend sjajne rezultate na Plivačkom srednje-školskom  Finalu za područja cijelog grada New Yorka održanom u Nassau Aquatic Centru na Long Islandue .

Prema pravilima za srednje školeu svaki plivač/plivačica može plivati samo dvije pojedinačne discipline i još u štafetama ako su članovi štafete. Madison je plivala 50 slobodno, 100 leđno ,  te štafete  200 i 400 slobodno osvojivši prva mjesta u svim disciplinama !

U subotu u preliminarnoj utrci na 100 leđno Madison je oborila 11 godina stari rekord koji  postavljen 2007.g.  (58.86) sa vremenom od 58.82,  da bi taj isti vlastiti oborila već sutradan u nedjeljnom finalu sa vremenom od  57.20 !

Madison je bila prva  i na 50 slobodno sa vremenom od 24.69.  Njena štafetna ekipa u sastavu Kristen Gullicksten, Grace Adams,  Deirdre Mcafferty i Madison Petričević  osvojio prvo mjesto  u štafeti 200 slobodno sa vremenom 1:41,49 , a kasnije i prvo mjesto u štafeti 400 slobodno sa novim rekordnim vremenom od 3:36,39.

Nema dvojbe, postići ovake rezultate u svjetskom velegradu od 20-tak milijuna ljudi, u zemlji gdje je plivanje jedno od najpopularnijh sportova  doista je - impresivno ! Svaka čast !  Sigurni smo da će nam iz SAD-a  od Madison Petričević i ubuduće stizati slične sjajne plivačke vijesti.

O plivačicama sestrama Madison i Alisi Petričević  pisali smo još  2015.g.  vidi   OVDJE 

U Galeriji slika. Fotografije Madison Petričević  i Članak  objavljen u američkim novinama sa održanog  Prvenstvu