Članci

Franka Anić osvojila brončanu medalju na SP u Meksiku !

Kategorija: Taekwondo Kreirano: 18 Srpanj 2013 Objavljeno: 18 Srpanj 2013

 

altPUEBLA / Meksiko – Sjajna vijest jutros je stigla iz dalekog Meksika. Naša Franka Anić , članica TK Forteca iz Korčule i reprezentativka Slovenije osvojila je brončanu medalju na SP koje se održava u gradu  Puebli !  Franka je tako ušla u povijest Slovenije kao prva osvajačica jedne taekwondo medalje na svjetskim seniorskim prvenstvima !

 

Bravo ! Velike čestitke  našoj Franki Anić , ali i njezinom treneru Antu Šegedinu koji već godinama s njom radi u TK  'Forteca'  i čije su zasluge, bez dvojbe, itekako velike u svim dosadašnjim Frankinim uspjesima.

U 1.kolu Franka je bila bolja od Anastasie Barysnikove  (Rusija) , osvajačice olimpijske medalje iz Londona, koju je pobijedila sa uvjerljivih 12:3.

U 2.kolu  pak pobijedila je Kanađanku Nathalie Iliesco , dok je u 3.kolu sa 6:4 bila bolja od  Liu Qing iz Macaoa.

U borbi za finale Franka je izgubila od kasnije svjetske prvakinje Francuskinje Haby Niare sa 2:0 , no unatoč tome, brončanom medaljom ostvarila je do sada  svoj najveći uspjeh. Podsjetimo se Franka Anić prošle je godine na Olimpijskim igrama osvojila 5.mjesto ostvarivši i najbolji rezultat slovenske taekwondo reprezentacije u  Londonu .

 

Zlatnu medalju u kategoriji do 67 kg, rekli smo već osvojila je Haby Niare iz Francuske, koja je u finalu bila bolja od najvećeg iznenađenja prvenstva Chuang Chia Chia predstavnice  kineskog Taipeha .

 

alt

 

Franka nakon dodjele medalja na SP u Puebli

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas