VK Trpanj kolo prije kraja prvenstva osigurao naslov prvaka u ŽVL ml.juniora B

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 17 Kolovoz 2012 Objavljeno: 17 Kolovoz 2012

alt

TRPANJ - Sa zadnje dvije pobjede protiv V.K KVAŠK-a u Trpnju 15:1 i V.K Tornada u Prigradici 7:3 V.K Trpanj je kolo prije kraja prvenstva sa svih sedam pobjeda več osigurao naslov prvaka bez obzira na ishod utakmice zadnjeg kola u Rogotinu.

 

 

 

Više o aktivnostima VK Trpanj  u daljoj i bližoj povijesti, te planovima za budućnost  u nastavku

Vaterpolo klub 'Trpanj' – Trpanj

Duga je tradicija vaterpola u Trpnju.Prva zabilježena vaterpolo utakmica igrana u Trpnju je odigrana 1939.godine između „domače ekipe“ pod nazivom Jadranska Straža i talijanskog kontigenta koji je bio stacioniran na poluotoku Pelješcu. Nakon drugog svjetskog rata zabilježeno je da su se prve prijateljske utakmice igrale sredinom 50-ih godina prošlog stoljeća sa najbližim prekomorskim susjedima VK Gradac. Fizički težak i zahtijevan sport, bez stručnog voditelja, nije mogao steći kvalitetan status. Sve se svodilo na ljetno igranje prijateljskih utakmica jer za nešto ozbiljnije nije bilo ni znanja, ni igrača.

Kraj 80-tih će iznjedriti nove ideje i želje da se vaterpolo etablira u Trpnju uz bok nogometu. Generacija 57,58 i mlađih predvođena Nedom Stipeljkovićem, Antom Demovićem, Brunom Koludrovićem i ostalima, započela je stvaranje novog kluba i da ne bude imenom 'Faraon' (ponosna tradicija koju nosi većina klubova i ustanova u Trpnju) nadjenuše mu samo VK.Trpanj. Statut bilježi službenu formalu registraciju u godini 1990. Tih godina 'osnivači' prestaju igrati, ostaju mlađi (braća Jelovčić i Jurić, Grbić, Biliš, doktor Jurišić, Bobanović, sadašnji predsjednik Jelavić, najstariji među njima Ante Miloslavić, Kanazir,Kulišić, potpomognuti sa braćom Jurišić iz Vk.Jug (možda smo nekoga nehotice ispustili), koje trenira i vodi Srđan Dragojević. I odmah 1990. i 1991.g. poduzetni i željni igre, klubovi: Zale Igrane, Gradac, Brist, Rogotin, Trpanj, i Velež Mostar, osnivaju ligu 'Delta Neretve'. Vodili je u cijelosti sami bez trunke pomoći Saveza.

U 1990. će VK.Trpanj nastupiti i na otvorenom prvenstvu Hrvatske u Tučepima.

Domovinski rat zaustavlja vaterpolo ali već 1993-94., dolazi nova mlada generacija koju preuzima velikim entuzijazmom Ivica Jelovčić. Ivičin vrijedan rad i uključivanje u natjecanje mlađih kategorija na nivou Županije dubrovačko-neretvanske u konkurenciji klubova Kpk Korčula, Bellevue i Jug iz Dubrovnika, Jadran Neum, Gusar Mlini, Cavtat, dovest će da se glavni igrač te generacije TIN MIRKO iz 'malog' VK.Trpnja preseli u Dubrovnik u 'Juga'. Za Tina, a i za Ivicu bio je to 'san snova'. Tin se je sa generacijom juniora Juga, igrajući na poziciji sidruna, okitio se sa dvije zlatne medalje prvaka Hrvatske. Prerana smrt Tina zaustavila je i razvoj VK.Trpnja. Genracija koju je Tin predvodio (pok. Oliver Antunović, Herman, Ančić, Nesanović, Grgić, Marinović, Benić i drugi) ostala je bez 'vođe' u igri. VK.Trpanj je stao. Nije se igralo. Moralo je proći vrijeme da bi se zacijelila velika rana.

Prije 3-4 godine, dvojac će preuzeti stvar u svoje ruke. Klub preuzima Dinko Jelavić, kao predsjednik, i Željko Belin, tajnik. Slažu novu, izuzetno agilnu, Upravu kluba sa domaćim i 'furestim' ljudima, koji dijele ljubav prema Trpnju i vaterpolu i žele mu pomoći.

Prvu će godinu odmah vidjeti da je pogreška igrati u Pelješko-Korčulanskoj sa seniorima. Okreću se isključivo radu sa mladima, kad mladi stasaju eto onda i seniora. Kako Županijski savez najveću potporu daje klubovima u radu sa mladima, organizirana je i liga adekvatna radu 'manjih' klubova koji još rezultatski ne mogu parirati mlađim kategorijama drugoligaških klubova.

Već treću godinu se VK.Trpanj natječe, ove godine je to liga mlađih juniora (igrači rođeni 1996.) u kojoj nastupaju: Vela Luka, Tornado Prigradica, Kvašk Kučište-Viganj, Rogotin i Trpanj. Orijentacija kluba da sa djecom mora raditi stručna osoba pokazala se jedinom ispravnom. Prošlu godinu cijelo ljeto je sa djecom radio Branko Bjelanović, postavio temelje, da bi ovu godinu u klub stigao mladi trener Marin Kliškinjić iz Mornara. Rad jutarnji i popodnevni, dnevno 3-4 sata, donio je i dosad najveći rezultat. Kolo prije kraja natjecanja VK Trpanj je pobjednik, bez obzira na ishod utakmice zadnjeg kola u Rogotinu.

Pobjednički pehar zaslužili su igrači: kapetan Josip Ivandić, Ivan  Antunović, Sandro Antunović, Tomislav Jelaš, Ivica Prnić, braća Karlo i Joško Vučić, Božidar i Stipan Drmić, Anton Miloslavić, Toni Maleš, Bruno Mateljak, Marijo Raič, Josip Franković.

Najveća radost za klub je što će iduću sezonu u natjecanje kreniti još mlađa generacija rođena 1998-2000. Ovo ljeto Kliškinjić ih marljivo sprema. Ono što je viđeno na trening utakmicama sa vršnjacima iz Kpk-a u Korčuli i Trpnju nagovješćuje nove vrijedne uspjehe. Stalna suradnja sa KPK i pomoć Općine Trpanj trebala bi omogućiti VK.Trpnju kontinuirani stručni rad na bazenu u Korčuli. Pišu se lijepe, nove, stranice u radu VK.Trpanj.

 

Autor teksta: Željko Belin /Srđan Dragojević /Dinko Jelavić

 

 

 

 

 

.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
7942897