Matko Obradović najbolji vratar 1.Slovenske nogometne lige !

Kategorija: Nogomet Kreirano: 30 Prosinac 2013 Objavljeno: 30 Prosinac 2013

altOREBIĆ – Mladi Orebićanin Matko Obradović (22) čuvar mreže Krke iz Novog Mesta, proteklu nogometnu jesen u 1.Slovenskoj nogometnoj ligi završio kao najbolji vratar tog natjecanja. U ligi gdje, je za razliku od naših Dinama i Rijeke, prvak i lider prvenstva Maribor uhvatio evropsko proljeće, Matko ima ukupno 140 obrana, uz sjajnih 78.6 posto uspješnosti statistički je najuspješniji vratar lige!

Prvo pa 'muško,' rekli bi, jer je protekla polusezona Matku bila prva uopće među nogometnim prvoligašima naših sjevernih susjeda. Na vratima prvoligaša iz Novog Mesta bio je u svih 20 prvenstvenih utakmica, jednom bio proglašen igračem kola, a u šest navrata igrač utakmice i bez konkurencije najbolje je ocjenjeni nogometaš Krke. Uz to obranio je i 3 jedanaesterca i izabran u najbolju momčad jesenskog dijela elitnog nogometnog razreda Slovenije. Sve to je rezultiralo da njegova vrijednost na Transfermarktu od ovog tjedna bude procijenjena na 300.000 eura i odnosu na proteklu jesen je dvostruko veća! No unatoč svemu Matko baš i nije posve zadovoljan…

- Da sve to stoji, no smatram da imam još puno prostora za napredovanje. Ušli smo u prvenstvo sa dosta upitnika, do zadnjeg se trenutka nije znalo hoćemo i u 1.SNL-u, kasnili smo sa pripremama i tek se u 10.kolu kompletirali. Sve je to rezultiralo ne baš sjajnim plasmanom – kaže Matko kojem pohvale naravno gode, no ipak smatra da su tijekom jeseni primili dosta golova i u tom segmentu igre Krka kao momčad mora još poraditi. Obradović je od malih nogu želio biti nogometni profesionalac, slijedio je u tome zasigurno i oca Slobodana Obradovića 'Zengu', nekadašnjeg odličnog vratara u klubovima juga Hrvatske.

Matko je karijeru započeo u najboljem pelješkom klubu Orebiću, kao mladac vratarske rukavice oblačio i u Jadranu LP, pa među pomlatkom splitskog Hajduka, potom u drugoligašu Mosoru… Od prije dvije godine je u 'deželi', najprije u prvoligašima ljubljanskoj Olimpiji i Kopru. Na Stožicama i Bonifiki dugo je i strpljivo čekao prvoligašku priliku, nije je međutim dočekao. Stigla je u potom ponuda iz Novog Mesta, nije se dvoumio, prihvatio i objeručke iskoristio priliku… - Krka je tada bila drugoligaš, a za mene kao mladog vratara najvažnije je bilo da branim. Nekad moraš napraviti 'korak unazad', da bi učinio 'dva naprijed'. Izborili smo 1.SNL-u, u kojoj sam jedini u momčadi odigrao sve utakmice i tom smjeru sam u potpunosti zadovoljan.

- Naši u Krki ?

- Vedran Ivanković nekadašnji nogometaš Zagreba i napadač Josip Marošević koji je stigao iz Hrvatskog Dragovoljca. Po drugim klubovima ima nas dosta, liga je kvalitetna i jako zanimljiva, recimo prvih šest na ljestvici je u šest bodova razlike.

- Krka na proljeće ?

- Predzadnji samo sa 15 bodova, dva više od Triglava iz Kranja i sedam manje od prvog susjeda Celja. U 1.SNL-i koja se igra četverokružno zadnji ispada, a predzadnji ide u kvalifikacije. Optimist sam, došao je i novi trener Adnan Zildžović, nadam se da će većina igrača ostati, par njih bi u zimskoj stanci trebali doći… Uz pravovremene pripreme i budemo li igrali kao zadnjih nekoliko kola jeseni onda bi proljeće trebalo biti uspješnije.

- Imaš li ponuda iz drugih klubova?

- Bilo je dosta upita pa i zanimljivih, konkretnih ponuda… No veže me ugovor sa Krkom, vidjeti ćemo. Ako bi bilo nešto što bi zadovoljilo i klub i mene, možda i bude nešto …


Objavljeno u Sportskim Novostima 23.prosinca 2013.g.

Autor teksta: Nenad Kosović

alt

alt

 


alt

 

 


alt

 

 


alt

 

 


alt

 

 


.....Since 1988... Tel. 020 715 584.....Mob.091 506 65 34
Novo! Novo! Novo! ........Na Autobusnom kolodvoru Korčula ....Telefon 715- 584

                                   

             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas

Od 10. svibnja 2010

Broj prikaza (hitova) članaka
8085631