Igre Otoka 2015

Sportaši Korčule drugu godinu za redom ne putuju na Svjetske otočke igre !

Kategorija: Azori 2015
Napisao/la Nenad Kosović

 

KORČULA – Nakon što prošle godine nisu sudjelovali na Igrama održanima na Korzici, mladi sportaši otoka Korčule ni ove godine neće biti sudionici skupa svjetske sportske otočki mladeži .  Razlog odustajanja  nije potrebo posebno obrazlagati …   Za daleko i zahtjevno putovanje  pronaći novac u trenutnoj besparici bila je i ovaj put  ' nemoguća misija' …. Samo za prijevoz trebalo je osigurati  oko pet i pol tisuća kuna po osobi …

Sličnih problema  imaju i drugi otoci… Tako ove godine neće na Igrama biti prisutan  niti jedan engleski, grčki ni  španjolski otok .

Prema zadnjim informacijama nastupiti će i sportaši samo sedam otoka – Zelenortski otoci ,  Korzika,  Martinik , Sicilija,  Sardinija , Elba i Azori sa ukupno oko 400 sportaša u devet sportova.

Ovogodišnje 19. Igre otoka ove će se godine održati od 27. do 31. svibnja 2015.g. treći put na Azorskim otocima , gdje su inače korčulanski sportaši nastupili i 2013.g.  i tada osvojili dvije medalje –  Kuzma  Nadilo srebrnu u skoku u vis , dok su  brončanu osvojili  rukometaši

 Za razliku od  Igara  na Azorima 2003. i 2013.g. koje su se održale u glavnom gradu  Ponta Delgadi na otoku San Miguel,  domaćin ovogodišnjih Igara biti  će drugi  otok Terceira,  još   jedan od devet koji pripadaju arhipelagu Azorskih otoka smještenom u Sjevernom Atlantiku.