Korzika 2014.

Na Korzici održane 18.Svjetske otočke igre

Kategorija: Korzika 2014.
Napisao/la Nenad Kosović

AJJACIO – Mladi sportaši Korzike  ukupni su pobjednici 18.Svjetskih otočkih igara , koje su završene u Ajjacijui. 'Korzinakci' su osvojili  ukupno 51 bod i ponijeli naslov najboljih, ispred  Martinique (36),  Sicilije (32) , Sardinije (23), Azora  (23) i Elbe (11) , Krfa (8) i Malte. 

 Usprkos malom broju otoka,  Predsjednik COJI-a  Pierre Santoni je prigodom Otvaranja Igara ipak izrazio  zadovoljstvo činjenicom da su iste  održane i da unatoč brojnim poteškoćama nije prekinut njihov kontinuitet. Ujedno je pozvao sve ostale otoke, među kojima i Korčulu, da  nastupe na Igrama slijedeće godine. Kao što je poznato naš otok  nakon osam uzastopnih sudjelovanja, ove je godine iz već poznatih razloga nije sudjelovao na Igrama. 

Za razliku od prethodnih koje su redovno održavane u zadnjem tjednu svibnja, ovogodišnje Igre održane su od 28. lipnja do 02.srpnja, što je , uz financijske , svakako i i jedan od razloga malog broja otoka koje se pojavio na Igrama.

 Domaćin Igara 2015. trebala biti talijanska Elba, koja slijedeće godine bilježi  200 godina zatočenja Napoleona na tom otoku.