VODSTVU, TRENERIMA I NATJECATELJIMA REPREZENTACIJE OTOKA KORČULE

Kategorija: Azorsko otočje 2010.

 

Poštovani mladi sportaši otoka Korčule, vodstvo ekipe i treneri,  dozvolite mi da vam u ime Općine Blato, svih Blaćana i svoje ime čestitam na postignutim rezultatima koje ste ostvarili na Igrama otoka Svijeta u portugalskim Azorima.

Posebne čestitke upućujem Nikoli Damjanoviću i rukometnoj ekipi na osvajanju srebrne i brončane medalje.

Još jednom ste osvjetlali obraz ovog Otoka i time dokazali da mladost koja ima svoje ciljeve, sigurne obitelji i kvalitetne pedagoge, trenere i voditelje može stati uz bok svima, nevezano na uvjete u kojima trenirate i probleme s kojima se susrećete u okruženju malenog dijela kopna kojeg prozvaše „OTOK“.

 

Pjeva jedna pjesma: „Usrid plavog mora, daleko od kraja, ima jedan mali bokun zemaljskoga raja“. Danas kada se nad taj otok opet vraćaju, crni i zastrašujući tekstovi, intervjui, izvještaji iz sudnica, Vi ste putokaz osjećaja nade i vjere u svu ljepotu i sigurnu budućnost prekrasne mladosti ovog Otoka za koju se isplati žrtvovati. Vi vjerojatno nećete biti na udarnim terminima vijesti i portala, ali ste naš ponos koji moramo čuvati kao kap vode na osušenom dlanu.

 

Uz moju neskrivenu radost i potporu u svakom trenutku primite iskrene čestitke.

 

Načelnik Općine Blato

Ivo Gavranić