D.Kalogjera : Sve je spremno za početak Igara

Kategorija: Azorsko otočje 2010.

AJACCIO / KORČULA - Dušan Kalogjera Potpredsjednik Izvršnog odbora  Generalne skupštine Svjetske otočke sportske organizacije ''COJI'' i Predsjednik naše otočke Udruge ''Igre otoka svijeta'' sudjelovao je na završnom sastanku Organizacije prije početka ovogodišnjih Igara. Sastanak je održan 07.svibnja u Ajacciju gdje se inače i nalazi sjedište ove organizacije, a iz obilnog  Dnevnog redu sportašima otoka Korčule svakako je najzanimljivija točka bila izvješće o završnim  pripremama pred početak Igara koje će se od 24. do  30.svibnja održati na Azorskom otočju.

    - Njihovo izaslanstvo još je jednom predstavilo ovogodišnje domaćinstvo, po njihovim uvjeravanjima u organizaciji nema značajnijih problema i Igre 2010.g mogu započeti.

 Nažalost financijsko i ekonomsko stanje u Grčkoj rezultiralo je otkazivanju kako sada stvari stoje dvaju grčkih otoka - Krete i Krfa, svi ostali otoci potvrdili su svoje učešće. Igre će se održavati samo u jednom gradu u Ponta Delgadi na otoku San Miguel, gdje se nalaze svi sportski objekti i hoteli u kojima će biti smješteni sportaši - rekao je Kalogjera.

      Od ostalih nama zanimljivih novosti je ta da naša liječnica dr.Sanda Gračan izabrana u Liječničku komisiju Izvršnog odbora COJI-a, dok će Dušan Kalogjera na ovim Igrama biti Predsjednik Komisije za ''fair-play''. Naši na put kreću u ponedjeljak 24., povratak je predviđen 31. svibnja, a konačan spisak korčulanskih sportaša za Igre biti će poznat tijekom ovog tjedna.

   Na sastanku u Ajacciju  dogovorena su dva slijedeće organizatora Igara za 2011. i 2012.g. - to su Sicilija i Sardinija.

   - Poučeni prošlogodišnjim neugodnim iskustvom sa Elbom koja je otkazala organizaciju nekoliko mjeseci prije početka Igara stav Izvršnog odbora COJI-a je da se od sada obaveza preuzimanja organizacije Igara regulira ugovorno . U tom smislu biti će predviđene i određene sankcije za odustajanje- naglasio je  Kalogjera. Usput je zamolio da se spomene kako njegova prisustva sastancima I.O. COJI-a, odnosno putovanja i hotelski smještaj kao Potpredsjedniku financira organizacija COJI ,a ne korčulanska Udruga Svjetske otočke igre.

 

Link na web stranicu ovogodišnjih Igara je

http://jogosdasilhas.com/