Na Azorskom otočju boje Korčule braniti će 32 sportaša

Kategorija: Azorsko otočje 2010.

                                           

 

                            KORČULA- Na sastanku Odbora za sport Udruge Igre otoka svijeta održanom u Korčuli određen je konačni broj korčulanskih sportaša koji će predstavljati svoj otok na ovogodišnjim 14.Svjetskim otočkim igrama u Portugalu. U Ponta Delgadu, glavni grad Azorskog otočja putovati će ukupno 32 korčulanska  sportaša i sportašice u dobi između 12 i 16 godina u pet sportova.

- Otok Korčula biti će zastupljena sa petero natjecatelja u atletici, po šest u stolnom tenisu  i plivanju, trojica u tenisu, a mušku rukometnu ekipu čini će 12 igrača - rekao je voditelj sportskog izaslanstva otoka Korčula Dalibor Antunović, dodajući kako je zbog kriterija  Svjetske sportske otočke organizacije (COJI) i ograničenih financijskih sredstava broj putnika za Portugal drastično smanjen. Igre će se održati od 24. do 30 svibnja, očekuje

  se oko 2500 mladih sportaša otočana sa 23 otoka koji će se natjecati u deset sportova. Korčula je za sada jedini hrvatski, a površinom i brojem žitelja najmanji otok član ove sportske organizacije u kojoj su članovi i najveći svjetski otoci primjerice Sicilija, Sardinija, Cipar, Guadeloupe, Martinique... Korčulani su u dosadašnja četiri sudjelovanja osvojili dvije medalje - 2007.g. na Korzici ženski teniski par Andrea Blažević i Marina Prosenica okitio se srebrnom medaljom, a prošle godine na Mallorci atletičar Nikola Damjanović brončanom u disciplini bacanja kugle.