Srebro i bronca ! Veliki uspjeh Franke i Dinka na Evropskom klupskom taekwando prvenstvu Turskoj !

Kategorija: Taekwondo Kreirano: 26 Studeni 2014 Objavljeno: 26 Studeni 2014
Napisao/la Nenad Kosović

ANTALYA – Veliki uspjeh boraca korčulanske 'Fortece' na Evropskom klupskom prvenstvu (G1) koje se jučer i danas održava u Turskoj , u gradu Antalya.

Franka Anić je u kategoriji do 67 kg osvojila srebrnu medalju .  Nakon uvjerljive pobjede protiv Turkinje Kubra Kiyi (14:1), te Španjolke Lua Marie Peineiro Deveso (3:2), Franka je u finalnoj borbi poražena od Šveđanke Eline Johansson (3:7) .

Dinko Šegedin je u kategoriji do 80 kg osvojio broncu . Pobijedio  je Armina Gredića (BiH) 8:7, potom istim rezultatom i  Piotra Pazinskog (Poljska) i tako mu se revanširao za nedavni poraz u finalu  Croatia Openu . U polufinalu ga je čekao Ukrajinac Denys Voronovsky od koga je u neizvjesnoj borbi tijesno poražen (4:5).

Svoje nastupe imali su i Irena Bikić u kategoriji do 49 kg i Zlatko Batistić do 63 kg. Obije su poraženi u 1.kolu . Irena tijesno od domaće natjecatelke Ayse Hazal Boyanmis (3:4), a Zlatko od Azerbejđanca Aykhana Taghizadea (1:5).

Kako nam je javio njihov trener Ante Šegedin, nakon odličnog nastupa na Evropskom klupskom prvenstvu i osvojene dvije medalje , natjecatelji 'Fortece' imaj aktivni odmor do petka , kada ih očekuju nastupi na turniru 'Turkish Open 2014'.

 

 

 

Franka Anić  (TK Forteca - Korčula)                                                        Snimio: N.Kosović