Franka Anić na Austria Openu osvojila srebro i šest novih bodova za svjetsku olimpijsku rang listu

Kategorija: Taekwondo
Napisao/la Nenad Kosović

INSBRUCK - Proteklog vikenda  u Insbrucku  je održan 'Austria Open', taekwondo turnir iz G-1 serije na kojem su sudjelovali i borci TK 'Forteca' iz Korčule.

Najveći uspjeh ostvarila je Franka Anić koja je borbi za zlatno odličje poražena od predstavnice Koreje. Ulaskom u  finale ovog turnira, Franka je uz srebrnu medalju  osvojila i novih 6 bodova na  Svjetskoj olimpijskoj rang listi.

Od ostalih naših najbliža medalji bila je Marija Kunjašić koja je u borbi za odličje izgubila  od predstavnice Njemačke, dok je Irena Bikić poražena  u 2.kolu od predstavnice Rusije.

Nastupila su i braća Šegedin. Dinka nije 'mazio ždrijeb', već u 2.kolu morao je na megdan Svjetskom broju j1.  Britancu Aaronu Cooku od kojeg je poražen.  Toni   je pak poražen u 1.kolu od predstavnika Njemačke.

Pod vodstvom svog trenera Anta Šegedina  korčulanski taekwondo g u Insbrucku  uspješno promovirali i ovogodišnji  15. po redu turnir  'Korčula Open' koji će se održati krajem kolovoza. U Korčuli se stoga očekuje i dio natjecatelja koji su proteklog vikenda nastupili  u Insbrucku.