U ČIBAČI ŽUPLJANI I DUBROVČANI IPAK BILI JAČI Žrnovo i Hajduk 1932 na Završnom U-10 turniru ŽNL-e FOTO

Napisao/la Nenad Kosović

ČIBAČA - Mali nogometaši rođeni 2008.g.  (U-10)  Žrnova i velolučkog Hajduka 1932 ove su sezone izborili  plasman  na završni turnir Županijskog prvenstva koje je jučer održano u Čibači, na igralištu 'Tarantela'  .

Na to završnom turniru za prvaka plasirali su se pobjednici po grupama koje su se igrale tijekom sezone - Neretva , Župa dubrovačka i Žrnovo, te tri drugoplasirane iz tih skupina -  Jadran LP, GOŠK Dubrovnik 1919 i Hajduk 1932 iz Vela Luke. Prema propozicijama drugoplasirani su jučer u Čibači na završnom turniru igrali četvrtfinale, dok su prvoplasirani ušli izravno u polufinale.  U našoj Skupini Pelješac- Korčula – Lastovo ove je sezone nastupilo  U-10 momčadi iz pet klubova. Prvo mjesto pripalo je Žrnovu sa 20 osvojenih bodova, drugi je bio Hajduk 1932 (15), potom su slijedili Orebić (14), BŠK Zmaj (8) i Omladinac bez bodova.

Mali Velolučani  su tako jučer  četvrtfinalu igrali protiv vršnjaka domaćina turnira Župe dubrovačke od kojih su poraženi 0:8 , dok su mali Žrnovci u polufinalu izgubili istim rezultatom od istog protivnika.

U utakmici za 3.mjesto Žrnovo je poraženo od GOŠK Dubrovnika 1919 rezultatom 1:2. Gol za Žrnovce dao je Špiro Brčić

Ovosezonski županijski prvak u ovoj kategoriji  je momčad Župe dubrovačke koja je u finalu pobijedila Neretvu iz Metkovića rezultatom 3:0. Drugo mjesto je dakle pripalo Neretvi, treći je  GOŠK  Dubrovnik 1919,  Žrnovo je četvrto, a potom slijede Hajduk 1932  iz Vela Luke i Jadran Luka Ploče.

FOTO Naslovnice i u Galeriji slika snimio Nikša Duper, Portal 'Župčica'