1.ŽNL-a – Korčula protiv Pelješca…Kome će 13.kolo biti sretno ?

Napisao/la Nenad Kosović

KORČULA - Jedna od zanimljivosti ove nedjelje u 1. ŽNL-i DNŽ-e  su međusobni dvoboji klubova sa Pelješca i Korčule. Četiri kluba, po dva sa svake strane, čijim će nogometašima i navijačima 13.kolo biti sretno,a kome nesretno ? Nominalno klubovi sa Pelješca su favoriti, no kada su u pitanju međusobni ogledi susjednih nogometnih družina utakmice su uvijek neizvjesne, tako i danas zapravo izrazitih favorita nema. Posebice ne u Veloj Luci gdje će predzadnji Hajduk 1932 dočekati 5.plasiranog, u prošlom kolu pobjedom protiv Konavljanina osokoljenog Orebića. 

   - Istina Orebićani su puno bolje plasirani i imaju puno više osvojenih bodova od nas, no to ništa ne znači. U utakmicu ulazimo kao i uvijek kada su u pitanju domaće utakmice idemo sa nakanom pobijedit – odriješiti je trener Velolučana Nikša Skokandić. Jedan od zacrtanih ciljeva 'moćnika' sa Moćnog laza ove je sezone  pomlađivanje. U Kominu su velolučki 'bili' igrali sa osam igrača zaštićenog godišta. U tom smjeru i iskusni vratar Gorjan Stipković prepustio je 'jedinicu' mladom Toniju Padovanu, no i dalje će biti prisutan na klupi i na treninzima, pomoći savjetom, uskakati po potrebi.     

U drugom pelješko-korčulanskom ogledu na Haštriću igraju domaći Grk i Žrnovo. Potomjani su u prvom kolu nastavili snivati 'jesenske snove', sa tri gostujuća boda u Gabrilima stigli na diobi 2.mjesta! Danas im stiže zadnje Žrnovo, usprkos tome što 'korčulanski kuneji' rijede puno više nego što to sugerira položaj na ljestvici Potomjani su favoriti i sve osim njihove pobjede bilo bi ipak iznenađenje.

 

 

Antonio Golić (Hajduk 1932 )                                   Snimio  Nenad Kosović