Počelo je , počelo…Pobjede Grka i Hajduka kod kuće , porazi Orebića i Žrnova u gostima

Objavljeno: 14 Rujan 2014
Napisao/la Nenad Kosović

DUBROVNIK - Dvije pobjede i dva poraza – to je učinak korčulansko-peljeških ligaša u 1. Kolu 1. Županijske nogometne lige koja je danas startala u novu sezonu 2014/15.

Nikša Skokandić kao trener na klupi velolučkog Hajduka 1932 debitirao je pobjedom protiv Gusara . Minimalnom , ali zasluženom,  strijelac jedinog gola na utakmici koja je odigrana  na Moćnom lazu bio je Marko Barčot.

U Potomju Grk je sigurnom pobjedom protiv Croatie iz Gabrlia otvorio sezonu. Cijelu prošlu sezonu njihove tek dvije pobjede , sada odmah u startu ostvarena je jedna  , koja najavljuje da bi momčadi sa Haštrića nova sezona moglo donijeti puno više radosti nego prošlosezonska ..Strijelci za Potmjane bili su Sandro Salacan i Dario  Matić .

Orebić je u pak gostovao kod  Konavljanina i doživio  poraz od dva gola razlike. Domaćin , prošlosezonski trećeligaš i sada , nakon punih trinaest godina povratnik u županijske nogometne vode,  nije dozvolio iznenađenje i pobjedom otvorio sezonu, ali  i obnovljeno igralište Šupjaka u Ćilipima.

Visok poraz u svom debiju u ovom natjecanju doživjeli su nogometaši Žrnova na  Lapadu protiv Dubrovnika. Dobro su krenuli, prvi su  poveli u prvom poluvremenu golom Jakše Stanišića,, no kasnije je došlo do izražaja njihovo neiskustvo  i vjerojatno bolja pripremljenost domaćina za njihovu uvjerljivu pobjedu.Strijelci za Dubrovnik bili su  Daničić  i Šorgić po dva puta, te Rezo.

U ostalim utakmicama u dva neretvansko-konavoska sraza slavili su  ONK Metković protiv Župe dbk  , odnosno Slaven protiv Maestrala.

Rezultati 1.Kolo:

Gruda: Slaven – Maestral 2:0,  Dubrovnik: Dubrovnik 1919 – Žrnovo  5:1,  Potomje: Grk – Croatia 2:0, Ćilipi: Konavljanin – Orebic 2:0, Vela Luka: Hajduk 1932 – Gusar 1:0,  Metkovic: Metkovic - Župa dubrovacka 3:2

 

Sa utakmice – Konavljanin – Orebić  Foto: Tonči Vlašić  Dubrovački vjesnik