RUSKOVIĆI POD OPSADOM NOGOMETNIH TALENATA Održan još jedan razvojni Kamp HNS-a FOTO

Kategorija: News Kreirano: 21 Travanj 2017 Objavljeno: 21 Travanj 2017
Napisao/la Nenad Kosović

ŽRNOVO – Nacionalni razvojni Kamp Hrvatskog nogometnog saveza protekla je tri dana bio organiziran naigralištu  Ruskovići . Kroz kamp njega je prošlo oko 60  malih polaznika, organiziran je logističku pomoć uz pomoć NK 'Žrnovo, a po završetku svoje zadovoljstvo nije krio  prof. Jozo Bebić,  instruktor Županijskog nogometnog saveza.

Iznimno smo zadovoljni , jer znate i sami da nije lako imati nogomet na otoku . U tri dana ovdje je bilo preko 60  malih nogometaša . Njih 20  rođenih  2005.g.  i  24  rođena 2004.g. . Posebno bih istakao veliki odaziv djevojčica kojih se drugog dana kampa prijavilo čak njih 17 !  U  slijedećem razdoblju želimo organizirati ovakav kamp i u ostalim mjestima na ovom području koji imaju nogometne klubove ,a  gdje do sada nismo bili. Dakle na Lastovu, u Smokvici,  te na Pelješcu gdje nakon što smo kamp održali u Orebiću   to isto kanimo napraviti u Trpnju, Potomju, Putnikovićima.. Kamp u Žrnovu, uostalom kao i svi ostali, pokazao se kao pun pogodak. Od  djeca rođene 2004.g. koju već godinu dana pratimonapraviti ćemo  u selekciju ovog centra. U svibnju u Blatu pak organiziramo turnir svih i selekcija nogometnih  centara naše županije tog godišta. . Dakle uz selekciju NC Lastovo-Korčula-Pelješac  čiji je koordinator Igor Gudelj , doći će još selekcije  NC Dubrovnik-Župa-Konavle i Neretva. Iz svake selekcije po 20 , dakle ukupno 60 djece konkurirati će za izbor 18 najboljih  koji će predstavljati našu županiju na Završnom turniru 01.lipnja u Poljudu . Nakon toga izabrati će se 20 do 25 najbolji koji će predstavljati našu Regiju i koji će ići u daljnji već uobičajeni proces '  rekao nam je prof. Bebić koji već nekoliko godina u svojoj bazi podataka ima ogroman broj djece sa područja naše županije rođenih 2003. 2004. , 2005 i 2006.g.. Svi sa sa svojim nogometnim profilom i karakteristikama .

' Bitan je kontinuitet procesa.  Talentirana djeca 2003.g. već su  prošla spomenuti  proces,  formirana je selekcija u završnoj fazi i oni najbolji će igrati turnir u Varaždinu , upravo u vrijeme održavanja Evropskog nogometnog prvenstva za U-17.   Sada to isto čeka godište 2004.g.  i dalje...To je samo jedan od motiva za talentirane polaznike, ali isto tako i  za sve ostale,  manje talentirane koji se na ovaj način  druže, socijaliziraju, prihvaćaju  radne navike i obaveze . Kroz ovu  nazovimo je tako 'piramidu', od baze prema vrhu , 'nema šanse'  da nam promakne koje talentirano dijete. Dokazuje to i činjenica da svi trenutni hrvatski seniorski reprezentativci  prošli isti proces  ' dodao nam je Ivan Gudelj, Povjerenik HNS-a  za  Dalmaciju.

U radu kampa na Ruskovićima u protekla su tri dana bili uključeni i treneri koji rade u klubovima na području otoka Korčule. Iz  NK Hajduk 1932  Vela Luka bili su Ivan Maričić, Sebastijan Marinović i  Dean Gugić , iz BŠK Zmaj  Edi  Oreb, te Nikša Skokandić,  Ivan Džijan, Toni Borovina, Denis Šeparović  i  Ivan Radovanović  iz NK Žrnovo..

Županijski instruktor Jozo Bebić  posebno nam je apostrofirao problem edukacije i licenci nogometnih trenera . U tom smjerue spremaju se važne promjene ,a o čemu ćemo uskoro pisati u posebnom prilogu na našem portalu.

Fotografija  Naslovnice polaznici Kampa na Ruskovićima

U Galeriji slika fotografije sa zadnjeg dan Kampa

Snimio  Nenad Kosović

 

 

 

 

   

 

 

 
 
 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas