NE MOŽE TEA BEZ RUKOMETA Teško je iz života izbaciti nešto u čemu si od malih nogu ...

Kategorija: News Kreirano: 20 Travanj 2017 Objavljeno: 20 Travanj 2017
Napisao/la Nenad Kosović

EBERSBERG  - Naravno da ste je prepoznali  iz njemačkih novina na fotografiji naslovnice našeg portala... Da to je Tea Rakušić,  djevojačko  Jurić, korčulanska rukometašica i svojedobno igračice prvoligaša  Dalmatinke iz Ploča koja se  nakon četverogodišnje pauze opet vratila rukometu . I to u Njemačkoj , gdje  od prošle godine živi sa obitelji. 

'Opet sam u rukometu, eto sada ovdje u  Bavarskoj. Klub se  zove TSV Ebe Forst United iz Ebersberga ' ' rekla nam je početku razgovora.

' Gradić je to od desetak tisuća ljudi, 30 km  udaljenom od Münchena . Sada  će puna godina dana da sam tu sa suprugom,  kćerkicom i  sinčićem ... U početku je bilo malo teže sve to pohvatati,  sve novo, okruženje, novi posao, nova sredina i jezični problem, pa dok se nismo snašli nisam razmišljala o povratku u rukomet i treningu. Ali kada je  to manje-više  'sjelo na svoje mjesto'  počela sam razmišljati i o povratku rukometu.  Nije ga  bilo lako izbacit iz života,  ipak sam  u rukomete od malih nogu,  što se ono kaže od kad znam za sebe. ..  Srce me eto opet povuklo, odlučila  sam se i za sada mi ide dobro.  Na moju i naravno  radost tate Radislava , uvijek mi je bio velika potpora u bavljenju sporta...Tu je i brat David, on je također počeo trenirati nogomet , iako za sada zbog posla i nije u mogućnosti biti aktivniji.

TSV Ebe Forst United  ima vise natjecateljskih uzrasta, muških i ženskih. Djevojke igraju i  lige  do 17 i  do 19. godina ,  a ovu seniorsku u kojoj igra naša Korčulanka  zovu 'Damen'  liga. Teina ekipa trenutno je u  vrhu ljestvice.  

' Riječ je o tkz. Bezirksligi , iako iskreno za sada su mi  nepoznati  rukometni  rangovi u Njemačkoj , ali u usporedbi sa kvalitetom naših liga moglo bi joj  recimo biti najbliža naša  Druga  ligi.  Još su nam dvije  utakmice do kraja sezone, dobijemo li ovu slijedećeg  vikenda onda idemo u doigravanje za viši rang '

Trener  joj se zove, dodaje Tea,   Felix Mäsel,  uz seniorsku ekipu vodi i njihove cure do 19.godina. Na tribinama  bude dosta gledatelja, naprave  pravu atmosfera, navija se  bubnjevima i drugim navijačkim rekvizitima...

 'Pogotovo  ovu sezonu kad smo u prilici ući u viši  rang. Za sada se još  ne snalazim najbolje  sa  jezikom,  pa  sa trenerom i suigračicama komuniciramo na engleskom . Jedina sam  strankinja u ekipi , ali su me svi  stvarno super prihvatili...'   

Treneru Felixu,  što bi  'po naški'  rekli  'Srećku'  iposrećilo se da je  ekipi dobio Teu Rakušić. Jer ono njezino  u početku razgovora  'dobro mi ide'  na terenu je   prosječno 6-7 golova  po utakmici .  'Top'   lijeve ruke očito se vraća u starim navikama, dakle  golovima , postignutim uglavnom na poziciji desnog vanjskog  gdje se naravno Tea i najbolje i osjeća , gdje je u rukometnom smislu - 'doma' .  Na tom mjestu, posjetimo se,  okušala se  još kao jako mlada i u zagrebačkoj Lokomotivi, potom je igrala u Vranjicu tada drugoligašu,  a najviše skoro šest uspješnih sezona, gotovo  kao  nezamjenjiva provela je  u  Dalmatinki iz Ploča s kojom je svojedobno i izborila prvoligaški status .

Sada je pak za Teu stiglo  i prvo inozemno rukometno iskustvo ...Kako je krenulo i ono će joj po svemu  biti -  uspješno! 

FOTO U Galeriji slika TSV Ebe Forst United                                                                                            

 

 

 

 

 

   

 

 

 
 
 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas