KUD KOJI MILI MOJI Vaterpolo nade na Tomovom turniru, djevojčice i dječaci u dva kampa HVS-a

Kategorija: Vaterpolo Kreirano: 19 Travanj 2017 Objavljeno: 19 Travanj 2017
Napisao/la Nenad Kosović

 

KORČULA – Po onoj staroj  'kud koji mili moji' kapekaške vaterpolo kapice od danas su se raštrkale na sve strane... Neki u bliža , neki u dalja odredišta.

Ona najmlađa natjecateljska kategorija, vaterpolo nade  idu na  veliki  međunarodni turniru 'Tomo Udovičić 2017'  koji danas počinje u Dubrovniku, a na kojem će igrati 21 vaterpolo momčad .

Jedna potpuno nova momčad trenera Marinka Bojića  pomoćnika mu Lovora Lozice  brani sjajno 2.mjesto  KPK sa prošlogodišnjeg turnira , kada je  generacija , sada prvak Hrvatske u kategoriji mlađih kadeta bila u velikom finalu tog , po mnogima najjačeg turnira ove kategorije uopće i tada poražena od beogradskog Partizana. Podsjetimo se da su godinu prije toga kapekaši  bili također odlični - četvrti..

Za jednu  potpuno novu generaciju koja je tek na početku vaterpola školovanja,  uz to ovaj put lišenu pomoći curica,  biti će to iznimno zahtjevno natjecanje. Posebice zato što su u teškoj skupini zajedno sa španjolskom Barcelonom, njemačkim Duisburgom, Jadranom Carine iz Herceg Novog i Zemunom .  Stoga će u Gružu  ovaj put igrati bez ikakvog rezultatskog imperativa , sa jednim jedinim ciljem da pokupe iskustvo i nauče još više u ogledima protiv vršnjaka najjačih evropskih klubova.

Prva utakmicu u svojoj  'D Skupini' KPK  igrati će u četvrtka u 12.15 protivVK Zemun.  Poslijepodne protivnik je Jadran Carine (16.45) i Duisburg (19.45) . U petak navečer (19.15) slijedi  im Barcelona.

 Iz svake od četiri skupine u četvrtfinale će se plasirati po dvije prvoplasirane momčadi. Treći i četvrti idu  u poredak od 9 do 16 mjesta, a peti iz svake grupe i šesti iz Skupine  A ide u poredak od 17 do 21 mjesta.

U Dubrovnik putuju 11  'kapekaških kapica' :

 Antonio Silić,  Roko Krkeljaš,  Marko Filippi,  Marko Lešaja,  Ivan Dreno,  Davor Goleš,  Lovro Denoble,  Borna Ančić,  Vito Favro,  Roko Tasovac i Jure Roso.

Kapekaške vaterpolo djevojčice pak putuju  u Zadar .  U kamp  Hrvatskog vaterpolo saveza za one perspektivne rođene 2002.g i mlađe . Poziv su dobile, a svojim ga igrama zaslužile Zrinka Fabris, Zrinka Stipanović , Paula Batinović , Iva Fabris,  Marijana Brkić i Marija Foretić koja je nažalost zbog bolesti morala otkazati.

  Istim ciljem će nešto bliže u Šibenik  i  kapekaši  Franko Fabris i Andrija Botica kojima je stigao kamp poziv za sudjelovanje u Kampu HVS-a za perspektivne vaterpoliste rođene 2003.g. i mlađe.  

U dane školskih Uskršnjih ferija dakle malo je odmora za kapekašku vaterpolo perspektivu...

 

 

 

 

   

 

 

 
 
 

                                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

infograf

 

 

 

 

 

 

                      

TV Sport Danas